Comservice Company

Bacau: T: 0040-374-177-200 | F: 0040-374-177-226  Iasi: T: 0040-374-177-215 | F: 0040-374-177-233
F.A.Q
Intrebari frecvente

 

PRINTING


Este mai rentabil sa-mi cumpar o imprimanta noua sau de un rand de cartuse noi?
Categoric, este mai rentabil un rand de cartuse noi. Toti clientii nostri cred ca este mai rentabil sa cumpere o noua imprimanta dar este fals deoarece imprimantele noi vin cu cartuse demo, care contin in jur de 20-30% cerneala sau toner in ele, deci ca urmare trebuie sa cumpere 3-4 imprimante noi ca sa tipareasca cat un set de cartuse noi.

Ce cartuse sunt mai rentabile, standard sau XL?
Cele XL deoarece se tipareste mai mult cu ele si se iese cu un pret/pagina mai mic.

Cum stiu ce cartus trebuie sa achizitionez?
Pentru a cumpara corect cartusul care sa se potriveasca la imprimanta dumneavoastra, aveti nevoie de codurile de pe cartuse care se gasesc in imprimanta dumneavoastra sau mai pot fi achizitionate dupa modelul imprimantei, care este scris pe imprimanta dumneavoastra. Nu recomandam sa cumparati cartuse dupa identificare vizuala ci doar dupa codul cartusului sau modelul imprimantei (desi sunt multe cartuse care vizual seamana, ele nu sunt compatibile).

Cartuse originale sau compatibile?
Originale ! Cartusele originale sunt cele mai bune pentru imprimantele dumneavoastra si cu ele puteti obtine un print de calitate. Cartusele compatibile chiar daca sunt mai ieftine, sunt in marea majoritate a cazurilor de proasta calitate in sensul ca, sunt de fapt cartuse remanufacturate (cartuse golite care se reumplu, se ambaleaza si apoi sunt vandute ca noi). Cu cartusele comptibile nu se obtine un print de calitate, plus ca se tipareste cu ele si mai putine foi decat cu cele originale iar rata de defectare a lor este foarte mare.

Ce este un „waste toner” si de ce nu pot sa il golesc eu, ci e mai bine sa iau unul nou? 
Waste Toner Container este „butelia” unde se aduna tonerul rezidual.
In mod normal aceasta butelie se inlocuieste cu una noua, avand caracter consumabil. Nu este recomandata golirea acestuia de catre consumator atat din considerente de mediu, dar in primul rand pentru ca este foarte toxic. Tonerul rezidual este o pulbere extrem de fina, practic o suspensie usor de inhalat. Mai mult trebuie avut in vedere ca exista un senzor care trebuie sa fie curat pentru ca echipamentul sa sesizeze ca butelia de toner rezidual a fost golita.
 
Care este gradul de acoperire de culoare la care se calculeaza durata viata a unui cartus cu toner pe care o regasim in specificatiile producatorului?
 5%, acesta fiind standardul European ISO.

Ce inseamna cost de printare si cum se calculeaza?
In momentul in care achizitionati o imprimanta sau multifunctional trebuie sa tineti cont neaparat de acest aspect, este vital. Costul pe pagina inseamna efectiv costul pe care dumneavoastra il dati in fiecare moment cand listati o pagina, costul aferent cartusului impartit la numarul de pagini pe care le-ati printat cu el. In cazul cartuselor inkjet costul este cu foarte mult peste costul pe pagina obtinut cu un cartus laser, chiar daca investitia initiala este mai mare, in imprimanta si in cartus.

MENTENANTA

Compania mea are nevoie de un contract de mentenanta si service IT ?

DA. Printr-un astfel de abonament aveti urmatoarele beneficii:
1. Scade riscul pierderii de informatii critice(monitorizare si backup permanete).
2. Rezolvare rapida a problemelor prin cunoasterea infrastructurii, echipamentelor si a punctelor slabe.
3. Continuitatea in rezolvarea problemelor IT si confidentialitatea informatiilor.
4. Calificarea profesionala inalta si experienta mai multor specialisti in IT cu diverse companii.
5. Transparenta in raportarea orelor de interventie.
 
Costurile sunt mult mai mici decat in cazul unui angajat specializat! Experienta in domeniu arata ca pentru o firma cu pana la 30 de calculatoare(sau cu mai multe dar dispersate in puncte de lucru) este mai ieftin si mai eficient sa inchei un contract de service. Externalizand aceste servicii, dispar impozitele si taxele aditionale salariului pentru un angajat, care aproape dubleaza costurile Dvs. De asemenea, suntem siguri ca veti gasi tarifele noastre pentru gama de servicii oferite ca fiind extrem de atractive.
 
O echipa de specialisti IT este mai buna decat un singur specialist IT! Fiecare membru al echipei noastre de profesionisti este specializat pe un anumit domeniu IT si impreuna putem gasi cea mai buna solutie pentru a satisface cerintele companiei dumneavoastra.
 
Este externalizarea serviciilor IT o solutie pentru IMM-uri?
Prin externalizarea serviciilor IT catre o firma specializata, costurile unei companii sunt mai mici decat in cazul in care aceasta ar angaja o persoana dedicata, iar companiile mici si medii incep sa isi dea seama de acest lucru.
Structura sistemului IT, mai ales din punct de vedere functional, este cam aceeasi, indiferent de dimensiunea companiei, astfel ca principalele componente pe care o firma le externalizeaza sunt conexiunea la internet, cu subservicii: pagina web, posta electronica, navigare; componenta hardware a IT-ului, care include servere, statii de lucru, printere, scannere, UPS-uri; precum si aplicatiile generale, precum sistemul ERP (de gestiune a afacerii), sistemul CRM (de gestiune a clientilor), ca si aplicatiile de salvare a datelor si cele de comunicare interna.
Prin externalizarea IT-ului catre o firma specializata se obtin costuri mult mai scazute decat in cazul angajarii unei persoane dedicate si cu mult mai reduse fata de suportul primit de la un angajat “mai priceput” care, in principal, are alte atributii in cadrul companiei
 

LICENTIERE


Chiar imi trebuie licenta pentru Office? Nu ajunge doar pentru Windows?
Atat sistemul de operare cat si pachetele de aplicatii suplimentare intra sub incidenta legii drepturilor de autor. Faptul ca exista licenta pe o parte dintre aplicatiile utilizate nu scuteste utilizatorul de obligativitatea platii acestor drepturi de folosire. Dar de ce e asa de scump? Stiu ca pachetele de aplicatii pot parea scumpe, dar trebuie luat in calcul faptul ca ele sunt instrumente de productivitate si, pe de alta parte, raportul pret/venituri este complet diferit in SUA si Romania. In acest sens putem gasi impreuna caile cele mai avantajoase financiar pentru compania Dvs.
 
Pot folosi Windows Home la bioru?
Da, se poate folosi sistemul de operare Home si in mediul de afaceri, in schimb acesta are dezavantajul faptului ca, pe langa lipsa unor instrumente specifice mediului de business, nu poate fi introdus intr-un domeniu. Dar nici Office Home & Business? Office Home & Business poate fi folosit in mediul de business. Singurul pachet care nu poate fi folosit in mediul de business este Office Home & Student.
 

ANTIVIRUS

Ce este un software antivirus?
Software-ul antivirus protejeaza e-mail-ul, mesajele instant si alte fisiere prin eliminarea virusilor ai "viermilor" (worms). Poate, in acelasi timp, sa puna fisierele infectate in carantina, pentru a impiedica un virus sa se raspandeasca in computerul dumneavoastra si poate repara fisierele infectate, astfel incat sa le puteti folosi fara teama de deteriorare a computerului sau de a raspandi un virus in retea sau catre alte calculatoare.
 
Ce riscuri sunt implicate?
In cazul in care computerul nu este protejat impotriva celor mai recenti virusi, lasati sistemul larg deschis pentru fiecare bug, vierme sau virus care circula pe internet. Aceste virusi pot provoca defectarea computerului. Pot face computerul vulnerabil la atacurile hotilor de identitate si hackeri-lor.
 
Ce pot face pentru a ma proteja?
Instalați software-ul antivirus pe computer si a faceti actualizari zilnice.
 

BACKUP

Care este diferenţa şi relaţia între kilobiţi şi kilobytes?
În domeniul telecomunicaţiilor viteza este masurată în biţi pe secundă (şi multipli ai acestora), în timp ce aplicaţiile se referă la cantitatea de date transferată, exprimată în bytes pe secundă (şi multipli ai acestora).
 
Bytes este folosit în contextul cantitătii de informaţii utile transferată (unitatea de măsură fiind Bytes pe secundă). Bits sau biţi este folosit în contextul vitezei unei legături, caz în care unitatea de măsură este biţi pe secundă. În general, notaţia pentru bytes în momentul în care se raportează viteza este bytes sau B, în timp ce pentru biţi este bit sau b.
 
Mediile de stocare, folosesc Bytes şi multiplii ai acestuia (Mb, Gb, Tb etc.) pentrru calculul dimensiunii fişierelor ce pot fi stocate.
 
Care sunt şansele să pierd informaţii utile?
Peste 10% din Hard Disk-uri au probleme de functionare in primul an de utilizare. Costul recuperarii datelor depaseste cateva mii de Euro, fara ca succesul unei asemenea operatii sa fie garantat.
 
Peste 40% dintre utilizatorii unui calculator personal pierd fisiere in fiecare an. Recuperarea informatiilor sterse sau modificate incorect si salvate din greseala este foarte dificila si de multe ori, imposibila.
 
Din 100 de laptop-uri furate doar 3 ajung sa se intoarca la proprietarul de drept. Rapoartele din industrie sustin ca furturile de calculatoare sunt, dupa virusi, unul din cele mai importante motive din cauza caruia companiile pierd bani.
 
Ce salvam?
Unul din elementele importante in stabilirea unei strategii de Backup il reprezinta dimensiunea – cat spatiu este nevoie pentru acesta. Deasemenea, trebuie luat in calcul si cantitatea de date pe care o adaugam periodic precum si frecventa cu care adaugam fisiere personale noi.
 
Cum costurile de Back-up cresc o data cu cantitatea de date, este util sa alegem cu discernamant ce anume dorim sa putem restaura in cazul pierderii datelor.
 
Cum salvam?
Alegerea strategiei de Back-up depinde foarte mult de cantitatea de date, frecventa cu care se modifica si bugetul disponibil. De la simpla inscriptionare DVD sau BluRay pana la solutii de backup automate te pot ajuta sa creezi copii de siguranta pentru datele tale.
 

LAPTOP-URI


Ce trebuie sa stii pentru a cumpara un laptop performant ?
 Alegerea unui laptop performant poate fi o decizie destul de grea. De cele mai multe ori cumparatorul este impresionat de anumite calitati ale unui laptop, cum ar fi: un hard-disk mare, memoria RAM mare sau un display generos.

Trebuie stiut ca pentru a cumpara un laptop performant trebuie sa evitam configuratiile cu o memorie RAM mare si un procesor slab, sau un display mare si restul componentelor slab configurate. In cazul laptop-ului, fata de PC, posibilitatile de upgrade sunt limitate si poate mai costisitoare de aceea trebuie tinut cont de o serie factori atunci cand se achizitioneaza un laptop performant.

Unul dintre cei mai importanti factori in achizitia unui laptop bun este utilitatea acestuia. Unii cumparatori nu tin cont de nevoile lor reale si achizitioneaza laptopuri performante si scumpe chiar daca nu vor folosi niciodata acel aparat la potentialul maxim, nu este neaparat o greseala tinand cont de cele spuse mai sus legat de posibilitatile de upgrade, dar achizitia se poate ajusta din punct de vedere financiar daca se cunosc nevoile fiecarui utilizator.

Majoritatea brand-urilor producatoare de laptop-uri au impartit seriile de productie in functie de aceste nevoi. Cele mai des intalnite sunt laptopurile ieftine (Home), laptopurile multimedia, laptopurile business (Office) si laptopurile pentru jocuri.


Laptopurile business

Laptop-urile business din seria Office sunt folosite in birouri si pentru oameni de afaceri care sunt in miscare. Specific laptop-urilor business sunt portabilitatea, securitatea si managementul usor al datelor din partea departamentelor de IT.

 Acest tip de laptop are un display de 10 inch sau mai mic si greutate mai mica de 1,5 kg.

Laptopurile cu display-uri de 10 inch sau mai mici intra sunt denumite netbook-uri. Exista laptopuri din aceasta categorie care au procesoare ce pot rula filme Full-HD, dar majoritatea sunt laptopuri cu posibilitati limitate, indicate celor care calatoresc si vor doar acces la Internetul pentru verificarea e-mail-ului sau inginerilor pentru verificarea altor sisteme electronice. In cazul acestor mini laptopuri lipsa unitatii optice poate fi un punct in minus.

Bateria acestor laptopuri ofera o durata de functionare ridicata, mai ales datorita componentelor care consuma putina energie. Exista modele ce pot functiona pana la 10 ore.


Laptopuri Home

Utilizatorii care folosesc  laptop-ul pentru navigare pe internet, informare, blogging, retele sociale, chat, conferinte video si alte aplicatii care nu necesita un laptop perfomant ar fi indicat sa aleaga laptopurile ieftine din seria Home. Sunt cele mai ieftine laptopuri, intre aproximativ 1300 si 2200 lei, si ofera maximum de utilitate pentru o investitie mica.

Acest tip de laptop are un display de 14.1 inch - 15.6 inch si o greutate de 2 - 3 Kg

Este gama de laptopuri cu cele mai multe modele, care are un raport calitate-pret potrivit oricui si dimensiuni clasice. In aceasta gama exista si modele performante, dar cu preturi mari, laptopuri cu care producatorii vor sa se diferentieze intre ei.

Majoritatea modelelor din aceasta categorie sunt produse atragatoare ca pret si cu configuratii potrivite. Totusi trebuie sa fii atent, pentru ca aici vei gasi si cele mai multe modele cu o fabricatie defectuoasa.


Laptopuri multimedia

Laptop-urile multimedia ofera fata de laptopurile ieftine din seria Home o conectivitate si portabilitate mai bune, folosire de aplicatii care necesita mai multe resurse in acelasi timp, poate si putin gaming. Aceste laptopuri multimedia sunt intre aproximativ 2200 si 3500 lei.

Acest tip de laptop are un display cu dimensiuni intre 11.6 si 13.3 inch si o greutate mai mica de 2 Kg.

Denumite si ultra-portabile, acestea difera de laptopurile prezentate mai sus prin procesoare mai bune. Ulta-portabilele sunt mini laptopuri, cu greutate redusa si design deosebit , avand configuratii create pentru aplicatiile multimedia. Multe modele pot oferi performante superioare celor din categoria 14.1 - 15.6 inch, singurele minusuri fiind absenta unitatii optice si pretul de cele mai multe ori piperat. Dar pentru cei care calatoresc des, un astfel de computer este alegerea ideala.


Laptopuri pentru jocuri

Cei care doresc sa foloseasca laptop-ul in mare parte pentru a juca ultimele jocuri aparute, care necesita foarte multe resurse, trebuie sa aleaga un laptop din seria Gaming care poate ajunge si la 30.000 lei.

Laptopul pentru jocuri are un display de 16 inch sau mai mare si o greutate mai mare de 3 Kg.

Laptopurile pentru jocuri pot inlocui cu succes un PC desktop. Daca nu esti interesat de portabilitate si consideri PC desktop-ul ca fiind prea mare si prea zgomotos, laptopul pentru jocuri ti se potriveste. Laptopurile pentru jocuri au display-uri cu rezolutie mare, procesoare foarte performante, un hard generous si placa video de top.