Comservice Company

Bacau: T: 0040-374-177-200 | F: 0040-374-177-226  Iasi: T: 0040-374-177-215 | F: 0040-374-177-233
Management de Proiect
Project Management
Managementul proiectelor consta in aplicarea cunostintelor, capabilitatilor, instrumentelor si tehnicilor specifice pentru activitatile unui proiect, care au obiective, scopuri si cerinte definite, referitoare la timp, costuri, calitate si parametri de performanta, activitati considerate ca importante si adecvate pentru finantare. Timpul, costul, calitatea si performantele sunt constrangeri pentru proiect. (citat din Manualul de management al proiectelor editat de Guvernul Romaniei în 1998.)
Webster Dictionary spune: "Managementul proiectelor este ansamblul de activitati referitoare la atingerea cu succes a unui grup de obiective. Acesta include planificarea, programarea si sustinerea desfasurarii activitatilor cuprinse in proiect”.

Ce stim sa facem:
Noi facem lucrurile ca la carte.
 
Beneficii:
1. Eficienta in furnizarea de servicii : Managementul de proiect ofera o "foaie de parcurs" usor de urmat si care conduce la finalizarea proiectului.
2. Cresterea satisfactiei clientilor: Ori de cate ori ai un proiect realizat la timp si in buget, clientul pleaca multumit. Si un client multumit iti aduce business recurent.
3. Eficacitatea in furnizarea de servicii : aceleasi strategii care au permis finalizarea cu succes a un proiect pot fi ”refolosite” si in alte cazuri; constructia unei baze de date cu know-how.
4. Dezvoltare in cadrul echipei tale.
5. Avantaj competitiv: nimic nu se compara cu rezonanta succesului.
6. Oportunitati de extindere a serviciilor.
7. Flexibilitate: unul din cele mai mari beneficii aduse de managementul proiectelor il da flexibilitatea. Se poate cartografia strategia sustinuta intr-un proiect finalizat cu succes.
8. Managementul riscului: Cand toti jucatorii din piata si strategiile lor sunt aliniate, managementul proiectului iti poate da un start sau te poate opri la timp din demararea unui proces costisitor si necastigator.
9. Cresterea calitatii si eficienta sporita.
 
Prin implementarea strategiilor fundamentale de management de proiect ti se permire atingerea facila a obiectivelor propuse in timpul stabilit si cu costurile stabilite.