Comservice Company

Bacau: T: 0040-374-177-200 | F: 0040-374-177-226  Iasi: T: 0040-374-177-215 | F: 0040-374-177-233
Proiectare de Solutii
Importanta alegerii unei arhitecturi IT optimizate
 
Un factor determinant in succesul implementarii unei aplicatii informatice este alegerea celei mai potrivite arhitecturi tehnice a viitorului sistem. Arhitectura unui sistem informatic poate afecta atat cheltuielile de capital (investitie) ale proiectului (prin numarul si caracteristicile echipamentelor achizitionate), cat si performantele sistemului (prin timpii de raspuns), siguranta sa (prin utilizarea caracteristicilor de redundanta ale echipamentelor sau prin implementarea facilitatilor de back - up/restore sau disaster recovery), dar si cheltuielile de administrare si intretinere pe termen lung (contracte de suport si disponibilitatea resurselor specializate, evolutia tehnologica).
 
Cum va ajuta Comservice
 
In elaborarea recomandarilor pentru o anumita arhitectura a sistemului informatic si a caracteristicilor tehnice ale echipamentelor, consultantii Comservice pleaca de la necesitatile functionale ale sistemului, de la functiile pe care acesta trebuie sa le indeplineasca, si dezvolta cel mai potrivit scenariu pentru fiecare proiect in parte. Un client educat nu va dori achizitionarea unui sistem informatic cu caracteristici de varf, ci a unuia care ii rezolva problemele functionale curente si care ii ofera oportunitatea de dezvoltare pe termen mediu si lung, in concordanta cu obiectivele de business.
 
Dupa analiza optiunilor si alegerea variantei optime de arhitectura, consultantii tehnici vor detalia fiecare componenta a arhitecturii (hardware si software – de sistem si de aplicatie) si vor finaliza proiectul tehnic, care contine specificatiile tehnice detaliate ale sistemului.