Comservice Company

Bacau: T: 0040-374-177-200 | F: 0040-374-177-226  Iasi: T: 0040-374-177-215 | F: 0040-374-177-233
Smart Tech - Solutii inteligente de virtualizare, stocare si protectia datelor
Comservice a organizat in datele de 8 si 10 octombrie 2013 la Bacau si Iasi, Smart Tech, un workshop dedicat prezentarii de solutii de virtualizare, stocare si protectie a datelor.

Evenimentul a adus în atentia managerilor IT noutatile in materie de sisteme inovatoare de care pot beneficia pentru dezvoltarea companiei si a infrastructurii, cu accent pe solutii IT care inoveaza procese si viitorul in ceea ce priveste solutiile de  virtualizare, backup, storage si securitate.
Evenimentul s-a bucurat de un real succes in randul participantilor, reprezentanti IT de la companii si din Administratia Publica. 

Partenerii au acoperit toate tematicile domeniului IT; s-a discutat despre virtualizare, aplicatii de baze de date pe diferite platforme de servere, diferite medii de stocare, tehnologii de back-up si securitatea datelor, precum si despre teme legate de securitatea datelor.Infrastructura prezentata are la baza un sasiu Blade Center si servere din gama IBM xSeries in diferite configuratii, cu echipamente de stocare Fiber Channel si iSCSI din gama IBM.

Pe platformele IBM instalate, participantii au putut testa aplicatii de sistem dezvoltate si prezentate de echipa de solutii a RRC: 
- teste comparative de transfer pentru storage-uri iSCSI si Fibre Channel;
- migrare de masini virtuale operationale intre doua servere;
- prezentarea aplicatiei Asset Management (inventariere hardware/software, rapoarte si alocare licente);

Am proiectat acest eveniment ca un laborator ‘hands-on’ astfel incat sa replicam un mediu profesional in care participantii sa testeze aplicatiile pe sistemele IBM; Comservice asigurand infrastructura si suportul tehnic necesar.